Rapport fra Anita

EM 2021 gikk ikke helt etter planen.

Første øvelse, scratch, er jeg fornøyd med, selv om resultatet uteble.

Jeg tok en sjanse og så en mulighet til å gå i brudd med en tysker 6 runder før mål, og vi fikk fort til et godt samarbeid og god avstand til feltet. Vi ble hentet av feltet kort tid før mål, og ingen toppresultater denne gangen.

Jeg er likevel glad for at jeg angrep, tok sjansen og kjørte mitt eget løp! En dag holder det inn! Angrepsviljen er noe av det beste jeg vet om, og noe a det jeg vet vil føre til stor suksess en dag! 

 

Andre øvelse, eliminasjon, hadde jeg godfølelsen til. Jeg satt godt, og følte meg godt med - inntil - det som kan skje, skjedde, nemlig velt. Nederland falt foran meg, og tok med både meg og Tsjekkia. Når en velt skjer, har man 5 runder på å komme seg opp til feltet igjen (ca. 70 sekunder). Jeg falt på venstre side av ryggen, mistet pusten, og hadde ikke sjans til å få pusten igjen før tiden var gått. Litt forslått og merket fort jeg hadde vondt på venste side bakpå, men følte meg likevel ved godt mot til å kunne starte dagen etter.

 

Tredje øvelse, omnium, prøvde jeg å starte i, men her måtte jeg etter vurdering med lege, trener og Olympiatoppen, kaste inn håndkleet og innse at EM var over for meg i år. Jeg klarte ikke å trekke pusten dypt etter at ribbeina hadde blitt presset, og innså at det er umulig å være med, hvis min kapasitet kun er 70 %. En beslutning som var hard og vanskelig, men nok det smarteste med tanke på at jeg gjerne vil kunne fullføre resten av sesongen - med glede og gode resultater.

 

 

Sykehuset

Etter en dag med mye smerter, ringte legen fra Sveits til det lokale sykehuset, så jeg kunne få en grundig redegjørelse om skadeomfanget. 

 

De var flinke og effektive på sykehuset, og tok godt hånd om meg. Overraskende nok, så var resultatet ikke helt som forventet.

 

Mine ribbein, som jeg hadde vært nervøs for, var kun forslått, men ingen brudd (selv om sykehuset ikke tok røntgen). Dog fant de ut av at grunnen til mine store smerter bak på venstre rygg (som jeg trodde var primært ribbeina) skyldes nyrestein. Stein som nok har vært der i lengre tid, men pga. "traumen" kroppen opplevde under velten, så har det utløst konstante smerter. 

 

Jeg har fått god hjelp og oppfølgning, og fått medisin slik at steinen forhåpentligvis skyldes ut av seg selv i løpet av 7 dager.

 

De gode nyhetene er derfor at jeg vil bli klar til både VM, NM og Champions Leauge! 

 

Det blir nok et litt redusert treningsprogram, da jeg opplever sterke smerter fra nyren i tide og utide, men det å vite at man i hvert fall er frisk til å kunne yte og frisk til å kunne trene uten at det ødelegger kroppen mer enn det gavner, er betryggende og gir meg tillit til at det likevel kommer til å bli en bra høst- og vintersesong!

 

Jeg holder dere oppdatert med sendeskjema til VM så fort jeg vet mer :) 

Nyheter

Vil du være med på sykkeltur? Nesten hver søndag sykler vi en tur på 6-10 mil. Rolig tempo og obligatorisk...
Innkalling til Årsmøte IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2022 kl 1900 Sted vil bli avgjort når...
Årets siste løpsrapport! Årets siste konkurranse ble i Portugal, da Champions League i Israel ble avlyst. Det ble...
Årets beste julegave.  Vårens store tursykkelopplevelse Søndag 1. mai Dette er ikke en hard pakke, men en...
Runde 3-4 – London – 3-4. desember Siste avdeling ble i London, da Israel dessverre ble avlyst grunnet nye...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Rapport fra Champions League Det helt nye innenfor banesykling i år har vært Champions League! Det er en ny liga...
Det første NM på Sola. Suksess til Hero Aasmund vant sprint og 1000m Sindre vant 4000m og bronse på sprint Anita...
Bane VM Bane VM ble arrangert i Roubaix, Frankrike 20-24. oktober. Jeg var blitt kvalifisert i alle individuelle...
Første øvelse, scratch, er jeg fornøyd med, selv om resultatet uteble. Jeg tok en sjanse og så en mulighet til å gå...