Rapport fra bane VM

Sterk sykling av Anita Stenberg i Nederland

Anita Stenberg deltok i selveste verdensmesteskapet i banesykling forrige helg. VM ble arrangert i Apeldoorn, Nederland, 28.feb – 4. mars. Her forteller hun om sine opplevelser. 

Sesongens store høydepunkt er selvfølgelig VM! 

Jeg klarte å kvalifisere meg til omnium og poengløp, som ble kjørt fredag 2. mars og søndag 4. mars. Kvalifikasjonen går over ett år, og det er selve nasjonen som kvalifiserer seg. Derfor er det en ekstra hard kamp for min del da jeg er alene om å kvalifisere Norge. Regelen er at nasjonens 3 beste ryttere samler nasjonspoeng, dermed betyr det at jeg i prinsippet må kjøre 3 ganger så mange løp som alle andre for å kunne være med i kampen. Så bare det å få Norge kvalifisert er sånn sett stort i seg selv!

Mandag 26. februar reiste jeg til Apeldoorn med min trener Kenneth Berner. Vi har forberedt oss i lang tid, og jeg følte meg klar! Konkurransen til et VM er alltid hardt. Alle er tente og klare til å kjempe om hver eneste plassering, om det så er for å bli nr. 1 eller nr. 20.

Personlig beste i Omnium

Omnium ble en stor opptur for meg! Jeg endte på en flott 9.plass, som er en stor forbedring fra fjorårets 15. plass!

Men det var et kaotisk løp og et veldig nervøst felt… Scratch-løpet ble stoppet når vi manglet 9 runder, grunnet en stygg velt. Løpet ble nøytralisert og vi fikk omstart med 15 runder igjen. Det gjorde selvfølgelig ikke løpet noe bedre, og jentene var fortsatt nervøse, samtidig som det er posisjonskamp konstant. Det blir kjørt tett og alt handler om å få sin favorittplass. Det ble en kaotisk spurt, hvor jeg startet bakerst, men klarte å sykle på kryss og tvers, og endte opp på en god 8. plass! Det var gøy!

Temporace ble en hard affære! Med et snitt over 50 km/t var det syre i beina og høy puls! Til slutt endte jeg på en akseptabel 14. plass.

Fint resultat i et kaotisk eliminasjonsløp

Eliminasjon ble et kaos løp igjen. Det var velt, nøytralisering av feltet og kommisærer som ikke visste hvem som var blitt eliminert. Mye kaos og nervøse jenter atter igjen! Her endte jeg på en fin 12. plass.

Siste løp var poengløp. Jeg startet hardt med å gå i brudd og kapre 3 poeng. Deretter gikk et avgjørende brudd, som jeg dessverre mistet. Mye frustrasjon, da jeg også hadde trengt en ekstra runde (det gir + 20 poeng). Men det kom heldigvis senere i løpet! Jeg kom tilslutt rundt med en annen, og fikk samtidig 5 poeng underveis. Det var en hard kamp, men det gikk!

Foto: Jesper Skovbølle
Foto: Jesper Skovbølle

Råsterkt sammenlagtresultat

Samlet sett endte jeg på en veldig fin 9.plass til VM, noe jeg er absolutt fornøyd med!

Søndag var det poengritt som sto på planen. 100 runder, 10 spurter og høy fart med sterke jenter! Vel, her hadde jeg rett og slett ikke dagen. Jeg hadde store håp, da jeg har gjort det veldig bra i poengløp løpet av sesongen, men dagen i dag klaffet bare ikke i det hele tatt. Det ble et langt løp, hvor jeg prøvde forgjeves uten noe utbytte. En stakkarslig 19. plass. Men sånn er det noen ganger!

Nå er det litt løpsfri fremover, før en kombinasjon av landeveisløp og baneløp går i gang i april/mai!

Nyheter

IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...