Rittrapport fra “GP Czech Cycling Federation”

Nok en gang sterk sykling av Anita Stenberg

Helgen 4-5. mai var det duket for et nytt baneløp. Denne i gangen i Prostejov, Tjekkia. Kampen om OL har allerede startet, da det er altavgjørende å være med i sesongens verdensup for å kunne ha en sjans til å kvalifisere seg til OL (omnium) i 2020. Poengene til OL starter i august, og hvis man ikke er med i kampen allerede nå er slaget tapt.

Derfor er alle UCI-løp viktige og derfor kan jeg også reise tilbake til Danmark med et smil om munnen etter helgens kamp.

Fredag 04. mai var det scratch og poengløp som var på programmet. Løpet ble kjørt på en varm utendørs asfaltbane, 300 meter lang og med 25-30 grader i solen. Konkurransen var stor, da flere nasjoner er klar over at kampen til OL har startet. Selv om det kun var et kategori CL2 løp, var det 20 jenter til start, flere sterke polakker, litauiske og tsjekkiske jenter.

Scratch-løpet ble et hardt og taktisk løp. Flere av de større nasjonene ville ha sine ryttere av sted, og de klarte tilslutt å få sendt en tsjekkisk og polsk rytter av gårde, som tok en runde på feltet.  Dermed gjensto spurten i feltet. Jeg har tidligere hatt litt problemer med å plassere meg i den siste spurten, men i dag gikk det helt fantastisk! Jeg ble nr. 2 i spurten etter at jeg klarte å plassere meg helt perfekt, og endte på en veldig fin 4. plass – som jeg er veldig fornøyd med!

Poengløpet 1,5 time senere ble bare en stor suksess! Jeg var helt overlegen, og selv 6 polakker som var i mot meg, klarte ikke å slå meg! Jeg vet faktisk ikke med hvor mange poeng jeg vant, med det var en mer enn sikker seier. Jeg startet med å ikke vite at vi hadde spurt hver 7 runde (deres engelsk er ikke den beste), men jeg fant fort ut at de hadde ment spurt hver 7. runde, og til sammen 10 spurter – og ikke 7 spurter hver 10. runde. Den første spurten mistet jeg, men så var det tid for revansje. De neste 5 spurtene vant jeg, 2 av spurtene ble jeg nr. 2, og den aller siste spurten kan jeg faktisk ikke helt huske. Men det spiller ikke så stor rolle, for seieren var min og det smakte utrolig godt å være så overlegen og så rask! Især det å kunne splitte polakkene som virkelig prøvde å slå meg. Det var en god dag på rammen!

Lørdagen var det omnium – den viktigste disiplinen, da det er min OL disiplin.
Dagen var egentlig en ganske stor gjentakelse av gårsdagen. Scratch-løpet, som er den første disiplinen, endte jeg nr. 4, etter 2 polakker som i dag tydeligvis hadde øvd og snakket mer om lagtaktikk. Men det skulle ikke stoppe meg. De neste to disiplinene vant jeg; temporace og eliminasjon, og lå derfor ranket som nr. 1 med 2 poeng foran nr. 2, som selvfølgelig var en polakk. Både temporace og eliminasjon var en hard og taktisk kamp, men jeg viste meg å være sterkere og smartere enn de andre – så det tegnet godt til siste disiplin; poengløp. Her hadde jeg en fordel fra start av, da jeg hadde vist med i går at jeg var rask og at jeg kan spurte gnag på gang på gang. Som sagt, så gjort. De prøvde alt hva de kunne for å slå meg. De prøvde å stikke på skift, de prøvde å kontrollere meg, de prøvde å spurte fra meg. Men jeg var klar og jeg visste hva de ville. Derfor gjorde jeg alt som jeg visste de ikke ville. Jeg startet med å vinne de 5 første spurtene, og samlet poeng i alle spurter utenom 1. Det var hardt, og jeg hadde flere kriser underveis, da det ikke er bare bare å kjøre taktisk når det er 4 mot 1. Men jeg hadde lyst til å vinne og syntes også jeg fortjente en seier.

Og jeg kjempet hele veien, og gikk av med seieren også i omnium! Det var en god dag! Og mange gode poeng rett til meg selv og til Norge som nasjon!

Foito privat.

De neste to helgene er det tid for litt landevei, før turen til går til Russland i mai. Her er det løp i både Tula og Moskva, og nye viktige poeng skal samles!

Forsidebiklde Langhammer

Nyheter

IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire tirsdager på rad fra 28. august...
Tirsdag 12.juni dro Simen, Tobias og jeg på en 2 ukers camping tur i Europa for å kjøre Crankworx i Innsbruck...