Rittrapport fra Anita

Litauen og Tsjekkia

Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har fått kjørt noen landeveisritt med laget mitt i Danmark, uten den store suksessen for min del. Det var vanskelig å komme i gang og det var vanskelig å finne gleden ved å presse seg maksimalt. Jeg har kjørt 5 landeveisløp, hvor det kun et i ett av dem jeg hadde suksess, så mentalt har jeg ikke hatt det så bra med meg selv og min egen form.

Derfor var jeg også veldig spent på hvordan det skulle gå når jeg skulle i gang på banen igjen.

Ville jeg være hindret og mentalt blokkert etter EM? Ville nederlaget fra EM forfølge meg?

Tsjekkia

Fredag 7. september reiste jeg med min trener til Litauen.

Programmet var: scratch og poengløp om lørdagen, og omnium om søndagen.

Lørdag 8 september

Dagen startet med 40 runder scratch. Et løp som var preget av høy fart hvor ingen fikk lov til å komme i brudd. Det endte med en fellesspurt, hvor jeg ikke klarte å plassere meg helt korrekt. Likevel endte jeg opp med en 5.plass, noe jeg sånn sett er rimelig fornøyd med! Det var en OK start. Hodet fungerer, kroppen fungerer og det føles ut som jeg er klar til kamp igjen!

Litt senere på dagen var det 80 runder poengløp. Fortsatt litt usikker på formen etter scratch-løpet, da min spurt ikke klaffet 100 %. Men der fikk jeg bekreftet at jeg kan spurte og jeg vet hvordan man sykler på en bane. Jeg samlet til sammen 40 poeng underveis, vant 6 av 8 spurter og tok en soleklar seier! Med hele 15 poeng ned til nr. 2, som faktisk tok en runde alene! Det var en fantastisk deilig følelse og virkelig en opptur jeg sårt trengte!

Søndag 9. september

Dagen i dag besto av omnium! Et viktig løp for meg. Jeg var litt nervøs om jeg hadde slitt meg selv ut etter gårsdagens poengløp, men hvis formen er bra, så burde det ikke hemme meg.

Jeg fikk ikke den beste starten. Jeg endte på en 6.plass i scratch, og var ganske preget av at jeg ikke i dag heller klarte å plassere meg bra i spurten.

Men jeg klarte å holde motet oppe og se fremover. I neste løp, tempoløp, tok jeg en flott 2. plass, og klatrer oppover på rankingen. I eliminasjon kjørte jeg et av mine beste løp som jeg kan huske, og tok en seier over hjemmefavoritten, Olivija! Det var en utrolig tett og hard kamp, og dermed smakte den også ekstra godt! Etter 3 av 4 løp lå jeg som nr. 2, med 10 poeng opp til Olivija, som ledet.

Det siste avgjørende løpet, poengløpet, ble hardt fra start av. Det var mye taktikk underveis og vanskelig å holde kontroll på poengene. 2 ryttere kom rundt. Jeg vant noen spurter, jeg tapte noen spurter. Og det hele endte med en flott 2. plass sammenlagt! Noe jeg er utrolig fornøyd med!

Jeg har hatt en hard periode etter EM, så det å komme i gang på denne måten var virkelig godt for meg, og gjør at den neste perioden blir lettere. Det blir mindre usikkerhet på formen min, og jeg har funnet ut av mine mangler. Formen er god, men det er fortsatt en del jobb å gjøre iht. plassering i siste spurt og hvordan jeg kan kontrollere løpet til min fordel. Jeg vet hva jeg skal jobbe med, og det er motiverende og gjør jobben mer fremover mer presis og strukturert.

Som bonus syklet jeg også keirin (en sprintøvelse), da arrangør spurte pent om jeg ville stille til start. De manglet en nasjon for å kunne gi rytterne UCI-poeng, og da jeg var en av nasjonene som kunne bidra, var jeg villig til å stille opp. Det var gøy og uten noen forventinger. Jeg klarte likevel å ta en 8.plass, noe som var et pent resultat

 

Tsjekkia

Mandag 10. september er det videre til Tsjekkia for å sykle omnium torsdag 14. september. Dette er årets siste løp som teller i kvalifiseringen til verdenscup. Verdenscupen er utrolig viktig, da det er et av løpene som teller til OL, samt inngangsbilletten til VM (som forøvrig også er et av de løpene som teller til OL). 

Torsdag 14. september

Torsdagen bød på en hard kamp i disiplinen omnium da det var flere som hadde bruk for de siste viktige UCI-poengene i kampen mot både verdenscup og OL.

For min del var det viktig å få ti et godt scratchløp, da jeg synes jeg har hatt litt problemer med å plassere meg. Scratch-løpet gikk over all forventning! Jeg klarte å holde hodet kaldt, jeg holdt meg til planen og taktikken, og fullførte det jeg startet. Jeg tok en fantastisk seier i scratch-løpet, og det kunne ikke ha vært bedre! Det ble en lang, men kraftfull spurt, hvor ingen klarte å komme opp på siden av meg!

Tempoløpet ble en hard affære. Jeg var fortsatt litt merket etter scratch-løpet, og fikk for mye vind på snuten. Jeg tok det første poenget, men klarte ikke å time mine etterfølgende angrep – noe jeg ble straffet hardt for. Fikk derfor kun 1 poeng på kontoen, men klarte likevel å kjempe meg til en 5. plass.

Eliminasjon var jeg fit for fight igjen. Jeg kjørte smart, teknisk og taktisk godt, og vant eliminasjonen! Dermed ledet jeg omnium etter 3 av 4 løp med 4 poeng foran australske Kristina.

I poengløpet skulle jeg forsvare, og kun sitte på hjul av australske Kristina og Amy – da det var deres oppgave å forsvare og holde tyskerne unna pallen. Det var litt hardt å holde hodet kaldt, men jeg stolte på planen. Noe jeg er utrolig glad for! Jeg fikk nemlig av meg seieren, hele 10 poeng foran australske Kristina. Tyske Lisa endte på en 3.plass.

 

Alt i alt har det vært en uke preget av gode opplevelser, harde løp og en glad og fornøyd sykkelrytter!

Verdenscup kvalifikasjon

Listen for nasjoner som har kvalifisert seg ble offentliggjort 14. september – og med stor glede har jeg for min 3. gang klart kvalifikasjonen og er klar til en ny, hard og spennende sesong!

 

 

 

Nyheter

Ritt-rapport fra Cottbus Poengsamlingen til verdenscupp’en fortsetter, og denne gangen gikk turen til Cottbus i...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire torsdager på rad fra 29. august...
Seniorgruppa – aktivitetsrapport april – juli 2019 Seniorgruppa har i år bestått av: Odin Eikeland – ny Ole...
Rapport fra Derny EM​   Historiens første Derny EM for kvinner ble endelig arrangert i år! Herrene har hatt...
http://www.treserecittadipordenone.com/wp/it/streaming-it/Ritt-rapport fra Tsjekkia 18. juli Etter 2,5 uke med...
Rapport fra European Games   Mitt første European Games, og første gang jeg er med i et arrangement i regi...
NM bronsje i lahgtemop for IK Hero ved Sindre Bjerkestrand Haugsvær, Joachim Strindin og Marius Wold. 1-...
Uke 3 i T-Town, USA Etter 2 fanatiske uker var jeg klar til å ta fatt på den siste uken her i USA! Uken startet...
Uke 2 i T-Town, USA Uke 2 i USA ble brukt til god trening i ukedagene, med både styrketrening, intervaller på...
Ritt-rapport fra USA For to år siden var jeg for aller første gang i T-Town (Trexlertown, Pennsylvania). Det var en...