Rittrapport fra Anita

Sterk kjøring i Coupe de France Fenioux piste – Bordeaux

Rapport fra Sykkel-Anita

Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux piste – Bordeaux», CL2. Det var en kort tur til Frankrike med avreise fredagsmorgen kl. 7.00 fra København, hvor jeg allerede samme kveld skulle konkurrere i poengløp. Lørdag var det omnium, mens søndag var det scratch. Med hjemreise samme dag! Så programmet var kort og hardt kan man trygt si!

 

Fredag 28. september

En tidlig morgen og lang dag sto på dagens program! Heldigvis var jeg forberedt på det og mentalt klar på at det ville bli en natt med lite søvn, et løp som først var sent på kvelden, og mest sannsynlig en kropp som kanskje var litt tung. Så ambisjonene og målene var ikke de største; bare det å komme i gang, gjøre det så godt som mulig og kjøre hardt. Som bonus ble jeg lokket med til å kjøre sprint også. Planen om å slappe av på hotellet i noen timer før poengløpet ble dermed ødelagt. Selv om jeg ikke hadde særlig lyst, gjorde jeg det så sprinter damene kunne få sine poeng. Og det var likevel en fin mulighet til å vekke kroppen og komme i gang.

Jeg fikk kjørt en relativt bra tid på min 200 meter flyvende, 11,9 sekunder uten å faktisk ha varmet skikkelig opp og uten å føle at jeg ga den maks gass. Dermed kvalifiserte jeg meg videre, og kjørte videre et utrolig bra kvalifiseringheat hvor jeg slo ut Charlene fra Sør-Afrika med en tid på 11,5 sekunder!! Dermed kvalifiserte jeg meg til bronsefinalen – noe som hvert fall ikke var hverken planlagt eller meningen.

Etter sprint var det direkte over til poengløp, 80 runder i høy fart. Det ble kjørt hardt og taktisk. Jeg viste meg å være den raskeste av damene, og det var derfor mange som prøvde å ta runde på feltet. Det var også mange som klarte å ta en runde, heldigvis meg inklusiv.

Løpet ble kjørt annerledes enn hva jeg er vant til, da det gikk mer ut på å ta runde på feltet enn å kjøre høy fart med spurt underveis. I utgangspunktet ikke noe som passer meg, men noe jeg likevel klarte suverent. Det hele endte med en seier til meg! Nr. 2 ble Pascal fra Frankrike og nr. 3 Lydia B fra Irland.

Direkte etter seiersseremonien var det videre til bronsefinalen i sprint. Og selvfølgelig vant jeg ikke den. Ikke prøvde jeg heller. 80 runder poengløp og deretter sprint mot en rendyrket sprinter – det blir for mye. Så jeg var bare med og tok til takke til en flott 4. plass i sprint!   

 

29. september

En sen fredagskveld, og en tidlig lørdagsmorgen! Dagen i dag var omnium – og en av de lange typene! Første start var 10.30, siste start var 21.30. Og i min pause skulle jeg også stille til start i keirin. Men der skulle jeg bare stille til start – og ikke noe mer, heldigvis.

Omnium ble som det alltid er, et hardt løp. Mange hadde sett meg ut som den raskeste spurteren og ønsket å slå meg i det første løpet scratch. Det ble kjørt taktisk hardt, jeg fikk mange føringer og klarte ikke helt å kjøre smart og holde hodet kaldt. Derfor ble spurten litt kaotisk og tung, og jeg kom ut med en noe skuffende 5. plass.

Litt innebrent var jeg klar for et hardt tempoløp. Med en snittfart på nesten 50km/t tok jeg en suveren seier, hvor jeg både fikk poeng underveis og tok en runde på feltet med Lydia G. Det smakte godt!

Eliminasjon gikk nesten som planlagt. Jeg lå litt for mye i front etter min egen smak, men noe som jeg ble nødt til – følte jeg. Jeg kom meg til finalen, men endte på 2. plass, da Valentine fra Frankrike hadde syklet litt smartere enn meg underveis.

Innen poengløpet lå jeg på delt 1.plass med Valentine fra Frankrike, med 2 andre franske jenter jaktende. Poengløpet ble en hard affære – noe det alltid er. Jeg falt for Frankrike sin taktikk, og klarte ikke å snu det til min fordel. Jeg ønsket spurter, de andre ønsket å ta runder uten meg. Jeg klarte også å ta en runde på feltet, og nesten alle i feltet tok en runde faktisk. Igjen ble det kjørt til ikke min fordel, og dessverre klarte jeg ikke å ta nok poeng underveis til å forsvare min 1. plass som den første dagen. Jeg endte på en noe skuffende 3. plass. Altså, plasseringen er jeg i bunn og grunn veldig stolt over – men det er selve måten løpet ble kjørt på som jeg var skuffet over. Det ble kjørt litt defensivt i feltet, hvor en etter en fikk lov til å ta en runde. Ikke et løp etter min smak. Men så har jeg fått prøvd det også! Ingen løp er like, og ingen ønsker å kjøre løp til min fordel – så det var en erfaring rikere!

 

30. september

Siste dag med løp! En litt sliten kropp og tunge bein. Så vidt jeg orket å varme opp.  Og jeg var ikke klar i det hele tatt. Planen var å bare ta det som det kom, og få det resultatet jeg nå skulle få. Heldigvis gikk det ikke sånn! På en eller annen måte klarte jeg å snu opp ned på alt sammen, og kjørte kanskje mitt mest offensive løp denne helgen. Vi var 19 jenter til start, men kun 10 fullførte. Først var jeg i et brudd med 3 jenter, som en etter en falt fra og utgikk da de mistet en runde. Deretter var jeg i brudd med Lydia G fra Irland, som også måtte slippe. Flere som prøvde å fange oss måtte også kaste inn håndkleet. Vi klarte dog ikke å ta en runde, men vi fikk slitt opp feltet godt og grundig. Med 4 runder til mål stikker Marion fra Frankrike, og får fort 50 meter forsprang før jeg reagerer og kjører en all-out spurt på 3,5 runde. Som jeg vinner! Dermed seier i scratch!

 

Alt i alt en fantastisk helg med 3 sinnsyk harde dager og løp som ble kjørt til fordel for temporyttere og ikke sprintere som meg selv. Likevel klarte jeg å fullføre med stil; 1. plass poengløp, 1. plass scratch, 3 plass omnium og 4. plass sprint

Nyheter

Ritt-rapport fra Cottbus Poengsamlingen til verdenscupp’en fortsetter, og denne gangen gikk turen til Cottbus i...
Sykkelklubben Hero inviterer til Gratis sykkelskole for barn mellom 8 og 10 år Fire torsdager på rad fra 29. august...
Seniorgruppa – aktivitetsrapport april – juli 2019 Seniorgruppa har i år bestått av: Odin Eikeland – ny Ole...
Rapport fra Derny EM​   Historiens første Derny EM for kvinner ble endelig arrangert i år! Herrene har hatt...
http://www.treserecittadipordenone.com/wp/it/streaming-it/Ritt-rapport fra Tsjekkia 18. juli Etter 2,5 uke med...
Rapport fra European Games   Mitt første European Games, og første gang jeg er med i et arrangement i regi...
NM bronsje i lahgtemop for IK Hero ved Sindre Bjerkestrand Haugsvær, Joachim Strindin og Marius Wold. 1-...
Uke 3 i T-Town, USA Etter 2 fanatiske uker var jeg klar til å ta fatt på den siste uken her i USA! Uken startet...
Uke 2 i T-Town, USA Uke 2 i USA ble brukt til god trening i ukedagene, med både styrketrening, intervaller på...
Ritt-rapport fra USA For to år siden var jeg for aller første gang i T-Town (Trexlertown, Pennsylvania). Det var en...