Rittrapport fra Anita

Tredje og siste i rekken fra USA

Uke 3 i T-Town, USA

Etter 2 fanatiske uker var jeg klar til å ta fatt på den siste uken her i USA!

Uken startet godt, med overskudd til tross for en hard helg. Dog ble jeg hardt rammet allerede tirsdag med manglende overskudd og en tung kropp. Hadde sprint (UCI CL2) om formiddagen, kun som en morsom avveksling. Kvalifiserte meg ikke videre, men gøy var det. Planen var å sykle tirsdagsløp om aftenen, og prøvde også. Men var nødt til å kaste inn håndkleet og innrømme at jeg ikke hadde hverken lyst, motivasjon eller overskudd. Dro tilbake til leiligheten, og sov 12 timer! Så litt trøtt var jeg nok.

Onsdagen ble brukt til å samle krefter og overskudd igjen. Enda en god natts søvn med 10 timer i banken gjorde at jeg begynte å føle meg optimistisk på at jeg skulle bli klar til helgen.

Fastest Man/Women on Wheels

Fredag 14. Juni var det omnium. Som i bunn og grunn startet bra, om vi bare hadde fått de riktige resultatene. Da spurten startet viste omgangstelleren 1 (som alltid). Når vi kom i mål sto det fortsatt 1. Det er ikke noe jeg titter på når jeg sykler spurt, og slo derfor opp i banen. Resultatet ble derfor at i stedet for nr. 5 ble jeg nr. 19, noe som selvfølgelig påvirket meg en del mentalt.

Klarte likevel å prestere til tempoløpet som jeg vant. Rykket opp fra nr. 19 til 6. plass, men klarte ikke å holde motet helt oppe til eliminasjon. Resultatene var forsinket, og til mange av løpene fikk vi ikke resultatene i det hele tatt, kun startlisten. Mye frustrasjon og negativ energi er dessverre ikke noe jeg presterer godt på. Eliminasjon gikk som det gikk, og det samme med poengløpet. Totalt endte jeg på en 9. plass, som er OK med tanke på omstendighetene.

 

Lørdagen var det poengløp på programmet, noe jeg heller ikke gledet med ekstremt mye til. Stadig påvirket fra gårsdagen og hadde ikke helt klart å komme videre. Syklet derfor et OK løp, og endte på 7. plass.

 

Race Avenue Criterium

Søndag var ny dag med nye muligheter! Ny plass, andre ryttere og et løp uten press på!

20 runder à 1km med litt under 20 damer til start. Det var et aggressivt løp med 5 spurt-premier underveis, hvor farten gikk opp og ned. Flere ryttere prøvde å komme i brudd, men ingen lykkes og det var klart for en fellesspurt.

Fikk forøvrig 4/5 spurt-premier underveis!

Selve spurten var spennende. Oppløpet var langt og det var fort gjort å starte for tidlig. Selv hadde jeg planer om å ha is i magen og vente litt. Andre var dog utålmodige og flere av de hurtigste rytterne åpnet tidlig. Jeg var litt bokset inne i starten, men når jeg først kom løs, fikk jeg også fart på og vant løpet! Det var den perfekte avslutningen på oppholdet her i USA! Årets første seier – det smakte godt!

 

 

Oppsummering

Oppsummert har det vært en helt fantastisk tur til USA! Det har godt over forventning, med tanke på at når jeg kom til USA kunne jeg ikke en gang sitte på en sykkel i mer enn en halv time uten å få smerter. Jeg har fått syklet 7 løp, og fått 5 pall-plasser.

Jeg har hatt mye trening, mye hard trening og utrolig bra selskap. Humøret har vært på topp og vi har hatt så å si alle muligheter rett foran nesen på oss. Jeg er utrolig glad for at vi fikk til denne turen og håper virkelig at vi får sjansen til å komme tilbake igjen allerede neste år.

Kombinasjonen med å samle UCI- poeng, trene hardt på både og landevei med andre uten å skulle reise gir en utrolig god ro og flyt. Det er helt klart en tommel opp fra min side!

Nå venter turen tilbake til Danmark, før European Games går løs om 1,5 ukes tid!

 

Nyheter

IK Hero inkaller til årsmøte 13. februar 2020 kl. 19.00 på Frogner Stadion Kafé 2 etg. Lenke til inkallingen...
IK Hero har fått ny sponsor NORWEX improving quality of life Livsvarig medlem i IK Hero Bjørn Nicolaisen står bak...
I skrivende stund befinner jeg meg i Cambridge, New Zealand etter en 11 timers flytur og 12 timers nattesøvn!...
Norgesmesterskap bane 2019 Igjen i år ble NM bane avholdt i Odense, Danmark; 15-17. november. Eneste IK Hero...
Rapport fra verdenscup #2 i Glasgow Etter en god start i verdenscup #1 i Minsk, så jeg frem til å dra videre til...
Vi ønsker Dere velkommen til 50. utgaven av Enebakk Rubdt. Påmeldingen er nå åpnet. Lenke til påmelding og...
Klubbutvikling Styret sammen med utvalgte medlemmer gjennomførte klubbutviklings-weekend på Stenaline lørdag 9. til...
Rittrapport fra VerdensCup i Minsk  Endeling var det tid til verdenscup! Og siste viktige poeng til OL skal...
2019 ble en god sesong for min del, kanskje den beste jeg har hatt. Mange gode høydepunkter. Oppnådde følgende...
EM Bane EM Bane – et av sesongens store mål og høydepunkter! EM ble arrangert i Apeldoorn, Nederland, 16-20....