Rittrapport fra Tsjekkia.

Pallplasser til Anita

Suksessen og pall-plasser fortsetter!

Denne gangen gikk turen til Tsjekkia igjen, bare Brno denne gangen. 16-17. juni ble GP Brno, CL1-løp arrangert på en 400 meter lang utendørsbane. Og påmeldingen var enorm! 38 jenter til omnium.. Så ja, man kan helt klart merke at OL-sesongen er rett rundt hjørnet og poengene skal sankes!

Som oppvarming til omnium kjørte jeg keirin dagen før, lørdag 16. juni. En sprint-disiplin, men en disiplin som er veldig morsom og kjekk å være med i. Først er det ca. 750 meter bak derny, før løpet slippes løs, og det er 750 meter «fritt». Ambisjonene var ikke så store, bare å få kjørt fort og gi alt hva jeg har. Og det gjorde jeg! Klarte ikke å kvalifisere meg videre (surprise!), men jeg ble ikke sist, og jeg var faktisk med! Så hurtigheten er der, men er jo selvfølgelig ikke ren sprinter. Men sprinterne var imponert og jeg var tilfreds! Fikk kjørt 2 keirin-heat, og ble ikke sist i noen av dem Så det var en god forberedelse til dagen etter!

Søndag 17- juni var det omnium på programmet. Følte meg litt stresset over startlisten, da det var mange ryttere med, og jeg var den eneste nasjonen som var mutters alene. 38 sterke og klare jenter sto til start.
Heldigvis kan jeg røpe at det gikk veldig bra! Fikk en god start, hvor jeg ble nr. 4 i scratch-løpet. Fikk kjørt en sinnsykt bra og teknisk spurt. Var ved å bli sperret inne, klarte å komme meg løs og fikk passert mange ryttere på veien! Så det var jeg fornøyd med!
Tempoløpet gikk også veldig bra, og endte som nr. 2 etter å ha kapret 2 poeng. Det ble kjørt hardt fra start, og jeg angrep tidlig. Fikk de 2 første poengene etter å ha kjørt en ny, rask spurt hvor jeg fikk hull til feltet. Men etter det fikk jeg ikke fler poeng heller. Prøvde og var tett på – men ikke tett nok. Men de fleste fikk kun enten 1 poeng eller ingen, så det var bra!
Eliminasjon var jeg i bunn og grunn fornøyd med, men likevel ikke. Ble nr. 6, og hadde håpet på å komme til finalen. Men det var teknisk hardt og kaotisk, og brukte alt for mange krefter på å ligge foran i stedet for å ha is i magen. Røk ut som nr. 6, noe som selvfølgelig er godkjent!
Poengløpet var en hard affære som alltid. Lå ranket som nr. 2 etter Laura Kenny (2x olympisk mester), og hadde selvfølgelig ambisjoner om å slå henne! Jeg kjørte et offensivt løp, men tapte dessverre tilslutt. Ble slått av Kenny og polske Kacskowska (som fikk meg i siste spurt, og vi begge endte med 110 poeng), og endte opp på en 3. plass!

En 3. plass jeg er veldig fornøyd med da jeg synes startlisten virket litt voldsom! Så det var gøy å atter igjen komme opp på pallen! Håper det blir en vane fremover

Nyheter

Styret i IK Hero minner om årsmøtet 14 februar 2019, klokken 19:00 på Frogner stadion, kafeén i 2 etasje. Lenke til...
Siste avdelinger av verdenscup og VM-kvote! Sesongens to siste verdensup avdelinger skulle rundes av i New Zealand...
IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2019 kl. 19.00  på Frogner Stadion Middelthuns gate 26, 0368 Oslo i...
Sykkelåret 2018 har bestått av oppturer og nedturer – store gleder og vanskelige perioder. Totalt har jeg vært på...
Berlin verdenscup                           ...
Løpsrapport Anita Nå er det ca. 1 måned siden NM på bane hvor jeg tok storeslem! Tiden har flydd siden den tiden, og...
Ved siden av Norseman var Ironman VM på Hawaii det store målet i år. Sesongen har gått veldig bra så langt og...
Rapport fra Norgesmesterskap på bane Helgen 12-14. oktober var det tid for Norgesmesterskap på banen. Arrangementet...
Rapport fra Sykkel-Anita Helgen 28-30. september var reisemålet Bordeaux for å delta i «Coupe de France Fenioux...
Så er banesesongen så vidt i gang etter EM! Det har vært en litt hardere periode etter EM, spesielt mentalt. Jeg har...