Rittrapport København 6-dagersløp

Anita fortsatte med sterk kjøring i Danmark

Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup.

Torsdag 1. januar til lørdag 3. januar ble det avholdt VRS Ladies Cup under København 6-dagersløp. Forventingene var blandet, da det snart er VM og formen er relativt god, men samtidig var det girbegrensning og et annet type format enn jeg er vant til. Vi skulle konkurrere i par i et såkalt "paromnium" og avslutte det hele med madison. Totalt skulle vi kjøre 9 løp. 8 av dem var individuelle fellesstarter, inkl. 2 dernyløp (bak motorsykkel), hvor vi samlet poeng til teamet, og den med høyest poengsum vant.

Det aller siste løpet var UCI Madison. Jeg kjente ikke min nye lagkamerat fra før. Amber, en ung rytter fra Barbados. Vi fant fort tonen, og ble faktisk et veldig bra par utover konkurransen når vi lærte hverandres styrker og svakheter, og klarte å legge opp den perfekte lagtaktikken.


Anita til venstre og Amber til høyre.

Dominerte Derny

Torsdag hadde vi scratch, derny (kun meg) og eliminasjon. Det gikk veldig bra! Jeg ble 3'er i scratchløpet og 6'er i eliminasjon. Dernyløpet dominerte jeg! Det var sinnsykt gøy! Nesten 60km/t i snitt og det var ingen som kunne true meg. Så etter dag 1 lå jeg og Amber an til 3. plass overall!

Sterk kjøring av Amber

Fredag var en tung dag for min del. Girbegrensningen og derny'en hadde satt sine spor, og det ble en lang kamp. Det var eliminasjon, poengløp, longest lap (kun Amber) og derny (kun meg) på programmet. Vi fikk en 7.plass i eliminasjon og 4. plass i poengløp. Amber kjørte longest lap, noe hun var sinnsykt god til! Hun fikk 2. plassen! I derny var jeg "uheldig" og trakk siste startposisjon. Så det ble "kun" til en 4. plass, litt sur nedtur etter maktdemostrasjonen i går. Uansett så hadde dagens bestrebelser satt oss på en 3. plass samlet.

Sterk kjøring også på lørdagen

Lørdag og siste dag. Det var to korte scratchløp, samt madison på programmet. Og pallplassen var godt innenfor rekkevidde. I dag var det taktikk det handlet om. Amber skulle sitte klistret på mitt hjul, da vi hadde bruk for at vi begge fikk poeng. Jeg skulle ta ansvar og plassere oss i spurten, mens hun "bare" skulle opp på siden og forbi. Og taktikken fungerte! Hun holdt seg til planen, jeg holdt meg til planen. Jeg sørget for at vi var i front når spurten startet, og hun sørget for å sitte på mitt hjul! Det ga oss til slutt 45 poeng totalt, en 3. plass, kun 1 stakkars poeng fra seier!

Så var det tid for Madison. En disiplin jeg normalt ikke kjører, da jeg ikke har en norsk partner. Jeg har trent det en del, men løp har jeg ikke akkurat den store erfaringen med. Uansett så klarte vi det utrolig bra, og fikk en 4. plass, kun 1 poeng fra pallen!

Nå er det Nordiske mesterskap som er neste - allerede neste uke!

Nyheter

Tour of Norway for kids  arrangeresi Holmenkollen 22. mai kl 18:00 - 19:00 For nærmere informasjon se:...
Helgen 4-5. mai var det duket for et nytt baneløp. Denne i gangen i Prostejov, Tjekkia. Kampen om OL har allerede...
​1. mai er blitt en milepel for syklistene, med det tradisjonsrike turrittet Enebakk Rundt. En løype på 83 kilometer...
Enebakk Rundt 2018 Last ned info til ryttere her Rittet er i avsluttet for i år. Takk til deltagere og...
Ironman South Africa Forrige helg var jeg i Port Elizabeth og deltok i Ironman South Africa. Det var der jeg...
4. April ble det arrangert finaleaften i SixDay-serien på Mallorca. Etter at jeg fikk 3. Plass i København...
Tok sjansen Torbjørn Hejman har til tross for sin unge alder mange år bak seg i klubben vår. For å forberede seg...
Anita Stenberg deltok i selveste verdensmesteskapet i banesykling forrige helg. VM ble arrangert i Apeldoorn,...
Anita Stenberg fortsetter å brilliere og tok like så godt seieren i alle sine fem disipliner under årets Nordiske...
Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup. Torsdag 1. januar...