Verdenscupavslutning i Minsk

Sammenlagtseier i poengløp for Anita

Anita Stenberg avsluttet verdenscupen i suveren stil under helgens baneritt i Minsk.

Onsdag 17. januar reiste jeg og min trener Kenneth til sesongens siste verdenscup i Minsk, Hviterussland. En tur som har gitt mange oppturer, men også noen nedturer. En hard tur, men en bra tur. Gode resultater og mindre gode resultater. Gode opplevelser og noen frustrerende opplevelser.

Verdenscupavslutning

Fredag 19. januar var det poengløp på programmet. 80 runder med syre og høy puls! Poengløp har i det siste vært noe som virkelig har kjørt bra for meg. Jeg er ranket som nr. 1 på UCI sin verdensrankliste, samtidig som jeg lå som nr. 2 i overall standingen i verdenscup’en. Så jeg var klar og tent på å gjøre jobben som var i vente foran meg!

Og det gikk mildt sagt suverent!

Sammenlagseier i poengløp

Jeg startet hardt ut med å vinne den første spurten. Så prøvde jeg å få poeng på spurt nummer to, og det klarte jeg. Det brukte jeg mye krefter på og ble jo straffet litt for det midtveis, hvor jeg vil si jeg hadde en liten krise. Men jeg klarte å komme meg opp igjen mentalt, og fikk tatt en runde på feltet med 3 andre ryttere. Det var syre ut av arma, men veldig moro! Jeg endte med en bronsemedalje(!) og det er min første pallplass i en World Cup! Så jeg kan ikke være mer fornøyd! I tillegg vant jeg poengløpet samlet overall i world cup'en! Det er også første gang! Så jeg kan ikke gjøre annet enn å smile fra øre til øre, og være superstolt av meg selv! Jeg vil si det er det største jeg har gjort hittil i min karrière. Det betyr veldig mye for meg!

Omnium og scratch

Lørdag 20. januar var det omnium og scratch. Etter gårsdagens suksessopplevelse ønsket jeg jo selvfølgelig å klinke til igjen. Det er lettere sagt enn gjort. Det lykkes ikke å gjenta suksessen fra dagen før, og til slutt endte jeg på 11. plass i omnium og 13. plass i scratch! Totalt i verdenscuppen samlet endte jeg likevel på 6. plass i omnium (!) – noe jeg er veldig fornøyd med! - og 12. plass i scratch.

Så hvordan var nå lørdagen? Det var hardt, især mentalt. Jeg ønsket det så inderlig å klare å komme på pallen igjen, eller i hvert fall i nærheten. Og jo mer jeg prøvde, jo mer frustrert ble jeg, da jeg ikke fikk det til. Og frustrasjonen hjalp meg dessverre ikke i å kjøre sterkere. Så nå er det ikke annet å gjøre enn å prøve å finne ut av hva som gjorde at jeg klarte det fredag, men ikke lørdag. Selvfølgelig var jeg litt merket etter fredagens strev, men det er jo ikke ensbetydende med at jeg ikke kan være med i kampen om pallplass igjen dagen etter.

Nyheter

Tour of Norway for kids  arrangeresi Holmenkollen 22. mai kl 18:00 - 19:00 For nærmere informasjon se:...
Helgen 4-5. mai var det duket for et nytt baneløp. Denne i gangen i Prostejov, Tjekkia. Kampen om OL har allerede...
​1. mai er blitt en milepel for syklistene, med det tradisjonsrike turrittet Enebakk Rundt. En løype på 83 kilometer...
Enebakk Rundt 2018 Last ned info til ryttere her Rittet er i avsluttet for i år. Takk til deltagere og...
Ironman South Africa Forrige helg var jeg i Port Elizabeth og deltok i Ironman South Africa. Det var der jeg...
4. April ble det arrangert finaleaften i SixDay-serien på Mallorca. Etter at jeg fikk 3. Plass i København...
Tok sjansen Torbjørn Hejman har til tross for sin unge alder mange år bak seg i klubben vår. For å forberede seg...
Anita Stenberg deltok i selveste verdensmesteskapet i banesykling forrige helg. VM ble arrangert i Apeldoorn,...
Anita Stenberg fortsetter å brilliere og tok like så godt seieren i alle sine fem disipliner under årets Nordiske...
Anita Stenberg fortsetter sin gode form og i Danmark ble det nesten seier under VRS Ladies Cup. Torsdag 1. januar...