VM i Gravel i Veneto, Italia

Jonas Orset fra IK Hero, eneste norske deltaker i menn senior.

Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg var eneste nordmann i eliteklassen, og syklet mot mange av verdens beste. 

 

Det ble et hardt mesterskap i Veneto der jeg syklet mot ryttere som Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Greg van Avermaet, Stybar m.fl. Jeg har slitt med sykdom i oppkjøringen og fikk rittet spolert med en tidlig punktering etter bare 10 km. 

 

Jeg hadde ingen topp dag etter sykdom, men med punktering ble det kun en kamp om å fullføre. Det var 140 påmeldte i proff-klassen, og jeg ble nr 99. 

Rittet var totalt 193 km og ble vunnet av Gianni Vermeersch fra Belgia.

 

Det er første gang det internasjonale sykkelforbundet arrangerer VM i gravel. Gravel er en voksende gren, som ha blitt den mest populære formen for sykling i USA. Når kommer også Europa på banen. I Norge planlegges det mange gravel-eventer i 2023, men det er få norske syklister som har turt å satse fullt på gravel. Sammen med Hero ønsker jeg å gå foran. Jeg har kjørt en lang sesong med fokus på gravel og toppresultatene mine har vært en 5. plass under verdenscupen i Halmstad, 5.plass i Red Bull Rio Grande og 7. plass i verdenscupen i Spania. Det ble ingen fullklaff i VM, men det er gøy at vi i Hero kan være med på oppstarten av noe som vokser raskt.

 

Jeg har hatt min dose uflaks, selv om jeg også har fått mange høydepunkter denne sesongen. Når jeg er i form og ikke har uhell kan jeg kjempe med sportens beste, og det er veldig gøy. Jeg har funnet min plass i sykkelverden.

 

Neste år ønsker jeg sammen med Hero å arrangere et eget gravelevent og gleder oss til å følge trenden videre. Det blir spennende!

 

Nå avsluttes sesongen med de store amerikanske gravelrittene Belgium Waffle Ride i Kansas 16.oktober og Big Sugar i Arkansas 22.oktober. 

Alle foto (c) privat,

Nyheter

Rittrapport fra Anita – Januar 2023 Etter et par uker med en god grunntreningsperiode, er banesesongen allerede i...
Innkalling til Årsmøte IK Hero avholder sitt årsmøte den 14. februar 2023 kl. 1900 Sted Inkognitogata 10B, 0258...
            Et av årets store...
Enebakk Rundt. 2023 AVLYST. IK Hero må dessverre avlyse ENEBAKKRUNDT 2023 etter samtale med vakthavende meterolog...
Foto privat. Aasmund med gull teamsprint, bronse på sprint og 1000m Norsk rekord på teamsprint.  Anita...
Nordiske Mesterskap på Vår Energi Sola Arena 04-06. november For første gang i historien ble et Nordisk Mesterskap...
Jeg, Jonas Orset, har i år satset på gravel og syklet 9.oktober i historiens første utgave av VM i gravelsykling. Jeg...
Endelig kom dagen hvor det første internasjonale løpet ble arrangert på Vår Energi Sola Arena! To dager med god...
  VM 2022 Da er årets største løp over og ut! VM ble arrangert i Paris 12-16. oktober, samme arena som skal...
24.-25. sep arrangerte CK Nittedal runde 3 i NC utfor. IK Hero sendte kremen av troppen for å krige om edelt...